20091129

++ Main Plasticine ++

Ya tuhanku..... mmg lah geram klau anak2 main tanah liat kat umah...

Habis sumer tikar getah, segala mainan, kuku tangan sumer bagai kena tanah liat....

Anak bujang dua orang tuh pun kekadang sempat gak bergaduh pasal tanah liat nih..... maunya idak, sorang dpt kurang jer mintak kat sorang lagik. bukan mintak punnnn... amik jer.. pastuh yg kena amik tuh menjerit..... waduh... pusing banget nih.....

Tapi, that day bila saya balik keja, my anak bujang besar tunjukkan apa yg dia dah buat ngan tanah liat tuh...


kiri - ikan paus
kanan - sea lion

Mmg dia cukup kreatif bab2 kerjatangan nih.....

Ada lagi satu, dia buat sotong kurita.... tp lom sempat ibunya amik gambar, kakak2 nya mendengki dah musnahkan... apalagi, melalak lah anak bujang tuh.....

Mmg sonok tengok dia buat segala macam benda guna tanah liat tuh. Tapi.... kena selalu tegur jgn tinggal merata, pastuh takleh bagi kat adik dia bebanyak..... nnt adik dia pi lekat ntah kat mana ntah....




No comments: