20091103

++ Last Weekend ++

Kan dah bagitau my hubby keja last weekend.

So, one of my aunty nih dah sebulan dah cakap nak buat kenduri arwah last Sat.

Actually, saya terrrr...lupa. Sib baik mak ingatkan....

Nampaknya kenalah drive bwk anak2 jer....

Nunggukan si kecik tuh bangun, sajer tak nak kejut coz nnt kat umah org klau dia mengantuk byk lak kerenahnya.....

Sudahnya kul 12 baru kuar dr umah. Bagusss nyer anak sedara.....

Pastuh nak menghala ke Kapar tuh klau nak lalu kat Bandar Klang tuh mmg ler sungguh bercintanya lah skang nih..... Jammed sesajer....

Jadik, pusing ler jauh. Ikut le Shapadu highway..... bayor le tol lima posen.....


Tengah potong nenas.

Dah mula memasak sket.....


Nie tengah wat sambal belacan
ngan asam limau....

Nie org yg paling rajin potong
cili merah and cili api.....


My aunty ngah goreng tempe....
Tak sempat org kenduri makan,
we all tukang perabih.....
org jawa lah katakan, tempe tak tinggal.....

My BIL ngah buat air, tak cukup...
Lunch air hijau, petang lak air merah...
Mlm idak le ku tau warna apa lakkk....

Aikkk.... gambor nih pun ada?
apa kena mengena?
My aunty baru pas renovate umah.
Dok berkenan siling dia.....
Huahuahua, jgn mare.....


Ptg bila nak balik, punyelah my aunty hangin.... Dia bilang nnt malam sure we all tak nak dtg lagi....

Mmg pun mlm tuh idak le ku sampai ke umah nya lagi.....

Aterrrr.... hubby ku keja lagi......

My SIL balik mlm tuh siap tapaukan ikan bakar lagik..... coz ptg tuh we all dah sesiap preparekan asam limau marrr.....



No comments: