20100524

++ Balik Kampung ++

Ever since ada bisnes cendawan ni, balik ke K.S adalah spt sesuatu yg harus dilakukan setiap minggu...

Bukan apa.... bila permintaan adalah melebihi penawaran, maka kita sbg pembekal harus mencari alternatif utk memuaskan hati pelanggan..... (walla... teringat plak subjek ekonomi masa form 6 dolu2).

Cam the previous week. Hubby actually ada byk keja, tp pujuk gak balik K.S coz nak amik bongkah baru (300 bongkah!) dan sambil2 tu nak mintak (beli) cendawan segar my SIL.

Alhamdulillah, sampai jer kat kpg, rupa2nya my SIL baru jer lepas memetik cendawan. Haa... apalagi, mari kita packing.... Mula2 mintak 2kg, pastuh 3kg, sudahnya 4kg ku bawa balik...!!! Hahaha.... sib baik ada lagi balance utk my SIL nyer customer...

Tambah sendiri nyer stok ada 700g, adalah dlm 4.7kg.

Bila memasing bwk, tak cukup!!!! Demand is there.... Itu yg kena balik kpg lagik last weekend....

Kali ni balik pun sbb my hubby nyer pakcik buat kenduri doa selamat sbb dia baru pindah masuk ke rumah barunya kat kpg. Al-maklumlah org baru pencen, balik ke kpg lah buat rumah....

This weekend kena balik lagik coz the same pakcik buat kenduri kawin anaknya yg sulung....

Sametime, boleh belasah cendawan segar my SIL..... hikhikhik.... bertuah nyer adik ipar....





No comments: