20100521

++ Flash Flood ++

Nope.... not at my house...

Tapi kat plaza tol.

Korang percaya tak? Plaza tol? Plaza tol mana?

Haaaa.... plaza tol kemuning kat KESAS highway.

Selalu klau hujan cenggitu lah jadinya.

Sian kat motorsikal. Klau hujan sekejap tp lebat, definitely mesti air naik kat laluan motor tuh...

So, they hv to divert kat jalan besar.

Tp last Tue, mak oi.... punyelah teruk dia nyer flash flood.

Imagine, one way arah ke pkg jer ada dekat 9 pondok tol. Banjirnya sampai dah ke tengah.

Dah sampai ke tengah jalan. Sumer lorong pun kena banjir.

Selalunya lorong cash jer kena, tp yg ni - touch n go sampai ke smart tag....

Isshhhh.... camana depa buat highway ni? Sistem perparitan tak bagus sungguh....

Ni nak kena komplen ngan pihak berwajib nih?

Haaaa..... takpun kita panggil Aduan Rakyat TV3. Tapi, kenalah depa sampai time2 hujan tuh jugak, kan? Klau idak dah surut ler banjir nya.... huahuahua.... sian nnt Karam Singh kena hujan, demam lah plak....




No comments: