20100504

++ Medical Check-Up ++


A colleague of mine, Ms Jenn, is a very nice person.

Due to her family history and also my family history is almost the same. But hers is husband and me is sisters.

Since the very beginning dia tau yg akk nyer sister ada cancer, she start to approach me. Not to buy insurance fm her, but always ask me to go and have a medical check-up to check whether i hv the same disease or not.

Always told her that, im not ready for that yet.

But last week, dia ngan penuh rasa tanggungjawab dan ambik berat nya, purposely cut this one coupon fm PathLab. A medical check-up plus tambah duit sket utk check for cancer.

Sampai naik merajuk amoi tu. Dah berapa thn keja kat sini, since day one dia approach sampai la ni akk tak gi lagik..... Sian amoi tu....

Org dah prihatin pun, kita leh buat tak kisah jer, kannnn....??? Apa punye kawan daaaa....

Ntahlah..... Jika andalah, adakah anda bersedia utk menerima berita....."Maaf puan. Harap puan tabahkan hati. Puan telah di diagnos +ve cancer bla... bla... bla..." Adakah anda?

Mesti pastuh nak drive balik umah pun takleh. Lemah lutut, pikiran mulalah melayang ke segala benda....

Tapi, pikir2 balik. Tawaran tu amatlah berbaloi.... orang pun dah berpenat memotong paper tu utk kita, kan.... Kenalah cecepat pikiaq, tawaran habis 9 May - Ahad this week....





No comments: