20110204

++ New At Home (Part IV) ++

New ke?

Idak ler new sangat punnnn.....


Maknya dah lama dahhh ada kat umah ni..... Mak kepada mak (consider neneklah) mereka ni dah lama mendatang kat umah akk nih... tapi pass away oredi sbb sakit tua.... masa dia sakit arituh, tak sanggup nak ngambik gambor nye, teruk benor. Sampaikan kakinya sakit bengkak busuk siap ada larva lalat lagik. Rasa nak korek-korek jer larva tu kuar, geram jer rasanya.... Sudahnya dia hilang satu kaki depan.... Sedih, rasa nak nangis masa hubby akk kol kata dia pass away....


Now, anak-anaknya (dedua tina plak tuh) udah melahirkan zuriat memasing.... dahhhh ada cucu...


Induknya satu namanya Kecik (kakak - dia ni mendatang kat umah akk ngan maknya dedulu), satu lagik namanya Black (dia ni lahir kat umah akk...)


Bila pregnant, laaaa... dedua pun pregnant gak... finin kafla akk... pastuh banak pun dedekat gakkk....


Memula si Kecik banak - 3 ekor (Comel, Belang, Tam)


Pastuh selang seminggu kot, si Black plak banak - 4 ekor (Tompok, Tim, Tum, Putih)


Tapi, arituh bila check2 balik, kira punye kira, eh, eh, ada 8 ekor lah pulak!!!!! Ntah anak sapa lah lagi sekor tuh..... Tiger namanya.... cantik wooooo.....

Haaaa..... ni sesi minum susu beramai-ramai....






Korang dapat tak kira kitty tu ada lapan ekor?


Kalau korang leh tunjukkan dengan betul kelapan-lapan ekor kitty tu, akk bagik hadiah.... korang nak prepaid bape hinggit? 10 hinggit cukup? Ok ler tu, len kali akk up kan hadiahnya utk yang lebih susah lagik..... (eh, ada ke orang nak join nih? poyo jer....)




No comments: