20110219

++ Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia ++

STPM

Result akan keluar pada hari isnin ini!!!!

Huuiihhh.... terkonang-konang time akk nak gi amik result stpm dolu-dolu....

Masa tu dah keja dahhhh.... Tau jer result nak kuar, terus kol all my 3 best fren. Siap amik cuti lagik....

Tapi, akk rasa sekarang nih, ramai dah budak2 melayu yg taknak masuk form 6 nih. Buang masa katanya.... Adik akk pun kata cenggitu. Bengang jer....

Nak bagitau korang, sonok masuk form 6 nih.... Dua tahun yg enjoy.... Walau pakai baju sekolah still, tapi adalah rasa cam ala-ala kat U gitu....

Maunya idak.... Bawak buku sesuka ati jer.... cikgu marah pun muka seposen. tapi cikgu pun malas nak marah sebenarnya, sbb dia tau sumer pun dah tua bangka nak dimarah... hehehe....

Tau tak apa akk bawak tetiap ari? Haaaa.... test pad ngan pencil box jer.... Bila cikgu explain, conteng jer kat test pad tuh.... pastuh balik tengok balik, bila ada nota-nota penting yg terselit-selit kat celah mana ntah, kat atas ker, kat bawah ker, kiri ker, kanan ker, kekadang tu kena pusing kan kertas tu baru boleh tau ujung pangkal nyer.... apalagi, dah jumpa, kita highlight jer lah.... kahkahkah... cenggitu ler akk belajar... alhamdulillah lulus, tapi tak tau napa U tak nak terima akk.... grrrrr.... tensen.... maktab pun tak nak kat akk, tp sumer org bila 1st time jumpa akk, sumer pun tanya 'cikgu ngajar kat mana?' ada ghupa cikgu ke akk nih? told my hubby, klau akk jadik cikgu, sumer murid pun taknak masuk kelas. cikgu garanggg..... huhuhu......

Anw, here i am.... Success dgn berkat usaha diri sendiri, doa orang tua paling penting yea, adik-adik.... juga keikhlasan serta tunjuk ajar guru-guru pastinya.....

Any pro and cons about stpm? Shout it out.....





3 comments:

padlie said...

Pernah dapat sambung Form 6. Tp tak pergi.. Orang kata STPM susah..

Nice post :)

ArMie said...

padlie: pd akk, dua tahun tu adalah persekolahan paling enjoy! senang sbb sumer pun subjektif, so tulis jer sukahati apa nak jwb, hehehe.... objektif lagi susah dik... anw, memasing nyer pendapat. thx!!!

ArMie said...
This comment has been removed by the author.