20110216

++ Now On Air: TV3 - Soal Jawab ++

Tajuk: Penipuan Siber

Ada tak sesapa pernah dpt fraud email / spam email?

Akk selalunya gak dapat.....

Antaranya drp maybank (selalu nih), menang loteri lah (ntah bila lah ada masuk), dari microsoft lah (bill gate sedara aku ke?), dari afrika lah, dari arab saudi lah, uiiihhhh..... macam-macam lagilah....

Korang agak-agaklah, logik ke sumer tu?

Iyelah, takde akaun maybank, dpt email pasal security alert....

Tak pernah beli loteri, boleh menang plak....

Tak aktif dalam siber space pun, email boleh dapat top list lucky email address...

Ada sekali tu, dapat email menang 1 juta.... huh, akk kayo.....

Camana ek, mereka2 itu boleh terpedaya?

Korang, berhati-hatilah kalau dapat email2 yg cam tak logik jer tuh, yea.... especially anak-anak muda yang tengah excited ngan dunia siber nih....




No comments: