20090618

++ Anak Demam ++

Yesterday morning, i took half day leave. Reason, my youngest son demam panas.

This my one child, mmg rajin demam. Pastu klau demam, cepat betul temperature dia naik. Cam semalam masa saya balik, badan still ok lagi cuma selsema sket. Bila nak tido malam, around 11pm, badan dia dah start panas dah..... Sudahnya, malam tu saya tido2 ayam jer.... Coz the whole night dia merengek jer.. Kejap nak susu, kejap nak minum air... Pastu nanti plak mengigau.... Alahai.... camner lah ibu nya nak tido....

So, pagi tu kol bos cakap amik 1/2 day leave. Coz ibunya lak nak tido, sakit kepala..... Nasib baik bos paham....

Takpelah, kan.... Itulah cabaran dan dugaan kita sebagi ibubapa. Klau takde tu sumer, tak ceria lah idup nie..... Dan kita tak reti lak nak bersyukur kpdNya yg Maha Esa dan Maha Kuasa...... Pada yg lom kawin, ini hanya satu dugaan drp beratus2 drpnya...... Jgn takut lak, ek....???!!!!

No comments: