20090624

++ Kecandel ++

Menatang apa kecandel tuh.....? Ejaan tu main belasah jer..... Translation jawa ke melayu..... huah...huah....huah....

Masa buat makan2 last Sun, my mother buat lah sekali bubur nie.... We all panggil 'bubur kecandel'.... Bahan2 nya:- tepung ntah tepung apa pun tak tau, kureng tul... Pastu masak ngan air tambah santan letak gula merah.... Uuuiiihhh, sodap....



UNTUK APA BUBUR TU ???????

Haa..... actually saya pun tak berapa interview mak sayalah.... Tapi setiap kali anak cucu dia dah nak ala-ala berjalan gitu babylah.... dia akan buat bubur nih. Lepas dah masak tu, amik sket without the kuah. Letak dalam pinggan, alas daun pisang, pastu suruh baby tu pijak atas daun tuh... Pastu mandi kan dia ngan air bunga.....








MOTIP NYA ?????

Aiiyyaaa..... wa pu che tao.....!!!!!!!!! Ciss... anak dah empat pun tak tau gak, hampeh.....


No comments: