20090607

++ Pindah Rumah ++

Not me, but my adik lelaki Baharin & wife Uminadia yg tinggal kat Cheras. Now staying at condo.... level 12 tinggi tuh...

Kitaorang takdelah tolong punggah barang2 dia, just pegi makan2 jer...... kahkahkah.... hampeh punya kakak....

Pepagi bangun pagi amendenya, pkl 11 daaa.... Pi breakfast sat.... pastu beli kek 3 bijik.... then baru gi umah dia.... Kami berdua me and hubby cam biasalah, 'terer' dlm hal2 jalan nie.... So, already inform my adik to give me peta. Hah, ko.... A3 nyer besar dia bagi kat akak nye.... mentang2 lah keja architect firm.... Itupun we all leh 'terrrr'sasar...



Tengah parking keta, tiba2 cam dengar org terjerit2 dr atas.... Ku dongak rupa2nya mrk2 itu sdg menengok kami parking..... rasa cam org kampung lah plak......




Sampai jer, rupa2nya kami langkah kanan. Lunch dah terhidang.... apalagi balun ler.....




Anak2 tak nak makan. Apasal? Coz masa nak naik tadi dah lalu tepi kolam renang daaa...... Abis makan bwk le diaorg pi berenang.... Gila.... Pkl 1 tgh pi berenang..... pastu sampai 2 jam lak tu..... Jenuh mak bapak diaorang menunggu.....




Naik atas, huiihhh..... abis diet aku.... ada tea time lak. Lempeng tpg gandum cicah sambal tumis ikan bilis. Yummy, yummy.....



Untuk dinner, mak mentua adik saya lak yg masak. So, mlm tu kami makan mknan org Kedah. Nasi daging ngan acar timun + asam limau + kari kambing. Hancusss... habiss.... diet akuuuuuu.....




Sebelum dinner tu, kami buat baca yasin + tahlil utk arwah2 nya..... Adik beradik jer.... Coz kami ada 10 org adik beradik + wife dia nyer adik beradik pun ramai + anak2 sedara lagi..... Huih, kami sendiri jer dah meriah.....



Aktiviti anak2 sementara org2 tua bertahlil.......





No comments: