20090629

++ Sticky Mode Entry ++

Jeles tul pi org nyer blog asyik lah ada sticky mode entry....

So, pi korek sana, korek sini, godek sana, godek sini, dpt lah sket ilmu.... Alhamdulillah, tima kasih lah pd sumer yg sudi berkongsi ilmu online.

Skang, nak try lak.....

Mula2 type entry cam biasa, pastu publish.

So, entry tu dah kuar kat blog kan? Pi kat edit post, then edit entry yg dah di publishkan tadi....

Pi kat Post Options kat bwh kotak nih.... Tukar date, post dated date cam p.d chq tuh.... Date tu adalah date yg kita nak sticky kan entry tuh sampai bila..... Jgn lah lelama lak..... But kat entry sticky mode tu, bagilah satu note ckp nie adalah sticky mode klau nak entry baru scroll further down... Nnt org dok pelik lak blog tuh tak update2 few days....

Okeh, okeh... nak try nih. Ntah jadik ke tidak ek..... Bismillahirrahmanirrahim......


No comments: