20090611

++ Jerebu ++

Koranggg.... korang ada tengok berita tak tadi?

Haaa..... IPU hari nie teruk sungguh.... Memang betul pun, this morning masa gi keja jarak penglihatan cam kureng jer..... Ingatkan petang dah ok, rupanya getting worse....

IPU Port Klang this morning is 86, petang already reach 100+. Pastu angin bertiup pun angin panas jer, rasa bahang.....

Then, masa balik ada dengar kat Hot.FM citer pasal air. Kat paper dah kuar, kawasan tadahan air dah kurang 10%. So, jimat2lah guna air, ek..... Talking about air, yesterday my father remind me yg this Sat afternoon till Sun morning takde air kat area kitaorang...... Sure whole Sunday takde air, klau ada pun mesti kotor...... Kena make sure simpan air yg cukup nih.....

Beringatlah yea.... JANGAN BUAT PEMBAKARAN TERBUKA dan JANGAN MEMBAZIR AIR.

No comments: