20110309

++ Akhirnya Apa Yang Ku Takuti Berlaku Jua ++

Sudah berkali-kali hubby memberi ku peringatan. Jangan ku ulangi apa yang pernah berlaku sebelum ini.

Berkali-kali itu juga ku iyakan sambil lewa.

Bulan depan genaplah setahun ku tatang, ku jaga. Namun ianya terjadi jua....

Uwaaaaa...... pada siapa nak ku mengadu?

Hubby ku dah tarik muka. Tapi, apakan daya.... Terlajak kata boleh minta maaf, terlajak perbuatan, haaaa.... tanggung ler sendiri akibatnya!!!

Apalah malangnya nasib diriku ini.... Mari berkongsi rasa sedih ini dgn akk.... Akk nak mengadu nih...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Akk eksiden petang tadi masa nak balik keja, nak pi amik anak balik sekolah....!!!!!

Huhuhu.... dari jauh ku lihat traffic light sudah bertukar hijau, ttp rupa2 nya kereta itu belum bergerak lagi... apalagi....

GEDEBUMMMMMMM!!!!!

Tersentak si pemandu kereta Myvi putih itu....

Keluarnya seorang gadis yg sedang menggigil terkejut....

Arrggghhhhh..... apa yg sudah ku lakukan ini??????

Akk baru pulang berjumpa dgn si gadis pemandu krn ayahnya bilang settle di luar saja tanpa perlu buat report....

Road tax ku mati bulan depan!!!!

Terbayang-bayang $$$$$$ ada sayap berterbangan di angkasa raya..... Di tambah pula windscreen dah retak dek krn batu kecil ntah darimana datangnya. Pastuh check insurans, salesman tu tak masukkan windscreen as extra premium....

Ting tong kejap.... pengsan....







2 comments:

Ainul Mardziah said...

Salam sejahtera, singgah blog ni kejap ziarah menziarahi. Daah nak buat macam mana perkara terjadi accident bukan percara yang dirancang2 lain kali berhati2 ketika memandu.

Dda Ly said...

aduiii bahaye nye nii...huhu
nasib baik orang dlm keter x pape...

meh ke rumah..
~kekasih hati chinta jiwa~
keep in touch ye..♥♥♥