20110315

++ Menantu Mithali ++

Ek eleh, baru masak sket jer dah perasan menantu mithali.

Aterrrr... akk ni lah sorang jer menantu pompuan (setakat nilah.... entah bilalah adik2 iparku nak kawin nih).

MIL request suh masak kat kenduri doa selamat cum kenduri tahlil kat umah dia last Sun.

Huh, dgn gigihnya menantu dia me-request itu dan ini. Cam chef lah plak. Dah lah jadik anak yg baik ari Sabtu tuh, bwk mak ajah ngan pak aji gi Semenyih. Sampai umah jer, dok ilangkan penat sat pastuh gi umah MIL buat apa yg patut malam minggu tuh...

MIL dah buat menu dah, akk tukang ikut dan masak jer... Mari nengok senarai masakan akk ari tuh (eh, sorilah takdak gambar...)

1) nasi putih (opsss... ini my hubby ngan adik dia yg masak... tp akk jugak kena monitor. ishh.. ish... ishh...)

2) sambal udang petai

3) asam pedas ikan pari

4) ayam goreng (my secret resipi... hep.. hep... jgn tanya resipinya... huh, kudukut..)

5) sayur campur

itu jer lah.... hahaha.... cam banyak sangat, kan? poyo jer...

Alhamdulillah.... tercapai jugak hasrat my MIL nak buat kenduri doa selamat jugak kenduri arwah. Doa selamat sbb next Sun dia dah nak berangkat ke tanah suci utk buat umrah bersama2 my SIL n her hubby. Arwah utk my FIL, nenek2, atuk2...

Semoga my MIL sihat sepanjang dia disana utk mengerjakan ibadah.....





1 comment:

Citarasa Rinduan said...

ala..samalah kita..
cuma bezanya ayu nie tak ada saingan...anak tunggal lah katakan...so, jadi menantu tersayang


menu kamu..best2 nya..kak, nanti masukkan pic,,baru best leh kongsi sama2