20110314

++ Perkhabaran Itu Ku Terima Lagi ++

Ari Sabtu ari tuh, akk adalah membawa pak aji ngan mak ajah ke kenduri kawin di Semenyih.

On d way tu borak-borak, tetiba keluarlah satu perkhabaran ttg isteri sepupu akk.

Mmg kami ketahui dia asyik lah batuk tak sudah... Sudah pergi ke klinik katanya, tapi tak juga hilang.

Rupa-rupanya dia sudah tiga minggu admit kat PPUM.

Dannnnn..... yg membuat akk cukup-cukup terkesima ialah bila mak ajah bilang dia sudah di tahap 4.

Sepertimana yg semua tahu, akk pernah kehilangan dua orang kakak krn barah. Jadi, bila mak ajah mention tahap 4 tu, otomatik akk tahu dia menghidap kanser. Cuma, kanser apa tidak lah di ketahui....

Mmg sedih, sbb kami akan menghadapi satu lagi situasi...

But what make thing worse is..... dia adalah mengandung 6 bulan! Sememangnya dia nak mengandung lagi krn anaknya yg kecil pun sudah djh satu tahun ini.... Arrggghhh... mmg pilu bila mendengarnya...

Pihak hospital sedang monitor baby, jika semuanya ok, mrk akan caesar dan keluarkan baby. Sbb risiko tinggi... Tambahan pulak mmg tak boleh buat kimo...

Tapi doktor ada memberikan pendapatnya... Mrk boleh dan akan keluarkan baby tu, TAPI...... yg survive mungkin hanya seorang, ibu atau anak....

Allahuakbar!!! Semoga semuanya akan tenang dan sempurna hingga ke akhirnya...

Sesungguhnya dia memiliki nama yg sama dgn arwah angah, Samsiah. Profesion yg sama, guru. Perwatakan yg sama, peramah.






2 comments:

Sharinginfoz said...

harap semuanya ok

nasz said...

kalo x silap penyakit nye same mcm arwah angah..